Hoe vettiger hoe prettiger: wat eten we zoal op een voetbaltribune?

Er zijn voetbalstadions waar er frieten worden geserveerd, met witte bonen in tomatensaus als topping. Kan je dat geloven? All you can eat om het zo even te zeggen, in een voetbaltempel of de tribune van de lokale FC, je vindt het op Footy Food. En wij doken even in hun socials om na te gaan wat er zoal gesmuld wordt bij het genieten van een potje soccer.

Van churros, hamburgers, hotdogs, frietjes, curryworsten, pitta en andere fastfood naast de zijlijn hadden we al gehoord. Het typische kermiseten. Want voetbal is kermis, toch? Het was echter een openbaring om op Footy Food te stuiten. Een Facebookpagina (en Instagramaccount) met foto’s van voedsel genuttigd tijdens een voetbalmatch. Of erna. Of beiden. De traditionele zaken komen naar boven, al dachten we ook vaak: ‘huh, waar eten ze dat bij een potje voetbal?’. Een klik op de foto en het werd zonneklaar.

Frieten, chips, french fries
Voor een driesterrenaanbod trek je niet naar een stadion. Wel voor een lekkere snack, die ook wel eens een dirty pleasure mag zijn. Toch serveren ze als we Footy Food mogen geloven ook niet de zoete brol die je kan eten wanneer je in de Verenigde Staten naar het basket of baseball gaat. En is het op sommige plekken ook erg gesteld met wat ze verkopen. Ook dat toont de Facebookpagina. Op het menu veelal frieten, zo blijkt, telkens vergezeld van een andere kameraard à la varkensworst, kebabworst, curryworst, of saté. Hoe professioneler de club, hoe verzorgder de snacks, dat is onze conclusie op het eerste zicht. Je eet met je ogen, zoveel is duidelijk. Maar daarom zijn de chilli cheese chips van Banbury United of de curry goat and chips bij Folkestone Invicta niet minder lekker. Ons kwam het water weldegelijk meerdere keren in de mond… zelfs bij de chips, beans and cheese gegeten in de voetbaltempel van Morriston Town. (lees verder onder de foto)

Bavette bij PSG
Footy Food gaat ook op verplaatsing en smulde een chicken schnitzel in Dortmund, een bavette steak met aardappelen en look in het stadion van PSG en een bratwurst in Keulen. En wanneer we Engelsen bij ons zouden ontvangen, dan serveren we best pigs in blankets, chips and gravy of worstjes in spek gerold, met vleesjus en frietjes. Dat wordt opmerkelijk vaak geserveerd naast de tribunes over het kanaal. In het Vlaamse Aalst serveren ze met carnaval oliebollen met stoofvleessaus en pickles, eveneens een smaakbom. Eveneens te overwegen om overal in Vlaanderen en Nederland te serveren in een lekkere tipzak bij wedstrijden die dreigen te eindigen op 0-0. Plezier in de mond gegarandeerd. Smaakpapillenverwennerij. (lees verder onder de foto)

Prijzen blijven beschaafd
Misschien moeten we ook nog iets over de prijzen zeggen. Ook daar een duidelijk verschil tussen de profclubs en de amateurs. Terecht of niet, de hond mag het weten. Voor een pizzadog, een hotdogworst bovenop een baguette met kaas bij Nottingham Forest betaalde Footy Food 6,5 pond (7,35 euro). De eerder aangehaalde frieten met witte bonen in tomatensaus kostten amper 1 pond (1,13 euro). De rest ligt er tussen. Of erboven, zoals de gegrilde inktvis met zout en peper en frietjes die ze aanbieden in het Australische Sydney bij de wedstrijden van eersteklasser FC. Bovenal en vooral: weinig extravaganza. En zo hoort het. Voetbal is en blijft dé volkssport numero uno en daar kan geen foodtruck wat aan veranderen! Die kostte 8,5 pond (9,6 euro). En nu maar hopen dat er ook in Vlaanderen en in Nederland mensen zijn die een Facebookpagina of Instagramaccount beginnen met zalige vettigheid langs onze velden. Wij worden onmiddellijk fan!

Foto’s (c) Pexels – Footy Food.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *