Naar welke voetballer(s) zochten we het meest op Google (in 2022)?

Google is niet alleen een onmisbare zoekmachine voor het vinden van informatie, maar het onthult ook veel over onze fascinatie voor voetbal en de sterspelers van het moment. In 2022 waren er enkele opvallende namen die de zoekbalk van Google domineerden. Hier zijn de 10 meest gezochte voetballers en het aantal keren dat hun naam werd gezocht:

1. Lionel Messi – 324 miljoen zoekopdrachten: De Argentijnse superster Lionel Messi stond bovenaan de lijst van meest gezochte voetballers. Zijn veelbesproken overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain zorgde voor een ware mediastorm en maakte hem tot een van de meest besproken spelers van het jaar.

2. Cristiano Ronaldo – 271 miljoen zoekopdrachten: Cristiano Ronaldo blijft een van de meest populaire voetballers ter wereld. Zijn terugkeer naar Manchester United zorgde voor een enorme buzz en een golf van zoekopdrachten op Google.

3. Kylian Mbappé – 193 miljoen zoekopdrachten: De jonge Franse sensatie Kylian Mbappé was een van de meest gezochte namen van het jaar. Zijn geweldige snelheid en doelpunten maakten hem tot een publiekslieveling.

4. Neymar Jr. – 161 miljoen zoekopdrachten: De Braziliaanse ster Neymar Jr. blijft een van de meest opvallende en controversiële spelers op het veld. Zijn technische vaardigheden en flair maakten hem tot een veelgezochte naam.

5. Erling Haaland – 128 miljoen zoekopdrachten: De Noorse goalgetter Erling Haaland groeide uit tot een van de meest begeerde spelers op de transfermarkt. Zijn indrukwekkende doelpuntenrecord en potentieel zorgden voor veel interesse van fans en clubs.

6. Karim Benzema – 113 miljoen zoekopdrachten: Real Madrid-aanvaller Karim Benzema maakte indruk met zijn doelpunten en assists. Zijn sterke prestaties zorgden ervoor dat veel mensen zijn naam opzochten.

7. Mohamed Salah – 100 miljoen zoekopdrachten: Liverpool’s Egyptische aanvaller Mohamed Salah was een van de meest gezochte voetballers van het jaar. Zijn doelpunten en bijdragen aan het succes van zijn team maakten hem populair bij fans over de hele wereld.

8. Romelu Lukaku – 87 miljoen zoekopdrachten: Inter Milan en Belgische spits Romelu Lukaku trok de aandacht met zijn uitstekende prestaties op het veld. Zijn transfer naar Chelsea zorgde ook voor een aanzienlijke toename van zoekopdrachten.

9. Harry Kane – 74 miljoen zoekopdrachten: Harry Kane, de aanvaller van Tottenham Hotspur en het Engelse nationale team, was ook een veelgezochte naam. Zijn transfergeruchten en prestaties trokken veel aandacht.

10. Antoine Griezmann – 63 miljoen zoekopdrachten: Barcelona-aanvaller Antoine Griezmann sloot de top 10 af. Zijn constante aanwezigheid in het nieuws en op het veld zorgde ervoor dat mensen meer wilden weten over deze Franse ster.

De bovenstaande lijst geeft een fascinerend inzicht in de voetbalwereld en de spelers die wereldwijd de harten van fans veroveren. Deze voetballers blijven onze nieuwsgierigheid wekken en we kijken uit naar wat ze in de toekomst zullen bereiken.

Foto’s: pexels.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *