Zes manieren om beter 5v5 te spelen bij de volwassenen volgens Arsene Wenger

Vandaag is Arsene Wenger Chief of Global Football Development bij de wereldvoetbalbond FIFA. Ooit was hij de meest succesvolle manager bij Arsenal. Hij heeft vanzelfsprekend een mening over hoe voetbal er dient uit te zien. Hierbij 6 tips die hij geeft om dat type van onze geliefde sport het beste aan te pakken, zowel indoor bij futsal als bijvoorbeeld buiten bij 35+.

  1. Speel op de Juiste Positie: Wenger benadrukt het belang van spelers op de juiste posities te hebben. Door te kijken naar de persoonlijkheid van spelers, kunnen teams hun natuurlijke kwaliteiten benutten voor optimale prestaties.
  2. Kies een Slimme 1-2-1 Formatie: In tegenstelling tot het 11-tegen-11 spel, vereist 5-tegen-5 flexibiliteit. Wenger beveelt een 1-2-1 formatie aan, waar verdediging en aanval naadloos samenkomen voor een effectieve strategie. Een ruit dus. In 8v8 wordt dat dan een dubbele ruit.
  3. Vind een Betrouwbare Doelman: De kern van een solide team begint met een zelfverzekerde doelman en een competente verdediger. Deze combinatie zet de toon voor succes op het veld.
  4. Tegenaanval Verslaat Balbezit: Wenger legt uit dat het geheim van 5-tegen-5 voetbal niet ligt in balbezit, maar in snelle aanvallen. Door slim gebruik te maken van tegenaanvallen, kunnen teams hun tegenstanders verrassen en doelpunten scoren.
  5. Laat je Ego in de Kleedkamer: Bescheidenheid en teamwork zijn essentieel voor succes. Wenger moedigt spelers aan om hun ego’s opzij te zetten en zich te concentreren op het collectieve succes van het team.
  6. Geniet van het Spel: Ten slotte herinnert Wenger spelers eraan om te genieten van het spel. Het gaat niet alleen om winnen, maar ook om plezier hebben met vrienden op het veld en daarna.
Bronnen: https://www.stuff.tv/features/6-instant-upgrades-5-side-football/https://www.fourfourtwo.com/performance/skills/wenger-how-improve-your-5-sidehttps://mgsportswear.co.uk/shop/newsletter-articles/1024-wenger-5-skills-for-5-a-sidehttps://www.corporate5scup.com/post/play-5-a-side-like-arsene-wenger-s-invincibles – Foto’s: Pexels – Foto Arsene Wenger: generated with AI (Canva).

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *